În fiecare an, la data de 1 octombrie, Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului și este și Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. 

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este un prilej de a valida valoarea pe care persoanele vârstnice o au în viața noastră. Această zi a fost instituită la 14 decembrie 1990 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite și este sărbătorită în fiecare an la data de 1 octombrie.

În fiecare an, la Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Cuvioasa Nazaria” s-a sărbătorit ziua vârstnicilor printr-o serie de activități festive care marchează această zi specială pentru seniori.

Anul acesta, ziua de 1 octombrie s-a sărbătorit într-un cadru natural unic, la poalele Munților Stânișoara, în locul numit de localnici „Stâna Turistică”. Cu multă emoție în suflet, sărbătoriții zilei s-au bucurat de această zi de toamnă binecuvântată cu soare și adiere de vânt,  așteptând cu nerăbdare începerea evenimentului.

Beneficiarii s-au bucurat să o aibă în mijlocul lor pe PC Maică Stareță Stavrofora Iosefina Giosanu, însoțită de câteva maici consiliere, care le-a adresat un cuvânt de binecuvântare și încurajare. 

În cadrul acestui eveniment festiv, beneficiarii au susținut și un program artistic alcătuit din cântece și poezii, urmat apoi de rostirea de rugăciuni de mulțumire. La sfârșitul evenimentului toți beneficiarii au primit  flori, ciocolată, icoane și alte daruri din partea Maicii Starețe și a domnului primar Nastasă Neculai.

De asemenea, nu în ultimul rând, întregul personal, care s-a implicat cu toată dragostea în buna desfășurare a acestui eveniment, i-a mulțumit lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru ajutor și pentru posibilitatea de a  aduce un moment de bucurie pe chipurile bunicilor și bunicuțelor din Centrul Rezidențial de la Văratec. La mulți ani cu sănătate tuturor seniorilor! (administrator, Monahia Filumena Padurariu)

Articol preluat de pe doxologia.ro.